Cranio-sacraal therapie: herstel van je zelfgenezend vermogen

Cranio-sacraal therapie (CST) richt zich op de oorzaak van jouw fysieke, emotionele of mentale klachten. Het zorgt dat blokkades die in jouw lichaam zijn opgeslagen kunnen worden losgelaten. En het stimuleert het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam. Je lichaam kan weer functioneren zoals het bedoeld is. Door op een diepe laag contact en verbinding te maken met jezelf kun je meer (in)zicht krijgen op jezelf en helen wat er nog geheeld wil worden.

Wie heeft baat bij Cranio-sacraal therapie?

Heb je fysieke klachten? Emotionele klachten? Terugkerende klachten? Chronische klachten? Ben je op zoek naar meer balans in je leven? CST stimuleert het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. Je kunt het ook preventief inzetten of om meer meer met jezelf in verbinding te komen.

Hoe werkt het craniosacrale systeem?

Het craniosacrale systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van de schedel en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen.

De beweging van het hersenvocht drukt de wervels een beetje uit elkaar en draait het heiligbeen naar onder en naar buiten, om daarna weer te ontspannen. Dit ritme is overal in het lichaam voelbaar. Verstoringen in deze ritmische ‘ademhaling’ van het zenuwstelsel kunnen zich uiten in alle lagen van het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

Door dit ritme te volgen herkent het lichaam zelf waar de klacht is ontstaan en voelt het uiteindelijk zelf waar de oplossing ligt.

Cranio-sacraal therapie in mijn praktijk

Tijdens de behandeling lig je op een behandeltafel en mag je je kleding aanhouden.

Ik maak met mijn handen contact met jouw lichaam; ik voel en volg het CS ritme. Langzaam aan kun je gaan ontspannen. Er komt rust, ruimte en beweging en blokkades lossen op.  Er vindt een verschuiving plaats van ‘doen’ naar ’zijn’.

Door de juiste vragen te stellen terwijl je met alle lagen van jouw lichaam in contact bent,  kan je verbinding maken met de wijsheid in jezelf.

Als er één therapievorm veelzijdig is, dan is dat Cranio-sacraal therapie. Lees meer over bijzondere toepassingen Cranio-sacraal.

Wat kost het?

Een sessie duurt een uur en kost 85 euro.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling deels dan wel geheel.

Als therapeut ben ik aangesloten bij: VBAG, N.C.S.V. en RBCZ.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Neem dan contact met mij op.

Shirley de Waal

Shirley de Waal

In alle verschillende therapievormen die ik aanbied, staat werken vanuit mijn hart centraal.

“Ik ben heel blij dat Shirley op mijn pad is gekomen. Ik zou 4 heftige chemokuren krijgen waarvan ik vond dat het gif was, maar toch overtuigd was dit te willen doen. Inmiddels 60 kuren gekregen. Zwaar en minder zwaar. Door tijdens de Cranio-sacraal behandeling de intentie neer te zetten dat de chemo als medicijn werkt voor mij ipv gif, kon ik de kuren goed aan zonder al te veel gedoe behalve vermoeidheid. Ik ben er na 5 jaar nog steeds en ik geniet van het leven!”

“Dank je wel Shirley voor wat je mij hebt geleerd, laten voelen en daarin te begeleiden. Je hebt mij aangemoedigd om het te integreren in mijn dagelijks leven. Waardoor ik beter naar mijn lichaam kan luisteren.”

“Door de behandelingen van Shirley ben ik veel dichter bij mezelf gekomen… ik kan veel beter aanwezig zijn bij alles wat er speelt in mij en in mijn leven en hier ook ruimte aan geven. Het is wonderbaarlijk wat er in de behandelingen aan de oppervlakte kan komen en wat er hierdoor geheeld kan worden op verschillende niveau’s.”

“Ik vind dat je ontzettend goed werk hebt gedaan tijdens de moeilijke perioden die Sandra zeker het afgelopen jaar kende. De sessies bij jou hebben haar talloze malen gesterkt dat het de moeite waard is om positief te blijven. In de weekenden praatten wij daarover. Daarom veel dank voor alles en weet dat Sandra’s lijden een stuk verlicht werd door jouw mooie vakgebied”.

“Shirley is zeer empathisch, levenswijs en ze heeft heel veel kennis. Dat voelde ik in haar handen en hoorde ik in haar woorden. Haar behandelingen hebben mij verrijkt”.

“Cranio Sacraal therapie heeft mijn overbelaste zenuwstelsel tot rust gebracht waardoor ik me meer mezelf ben gaan voelen. Het heeft me een sterker ‘thuisgevoel’ in mezelf gegeven en daardoor heb ik meer verbinding kunnen maken met de mensen om mij heen. Zowel door meer open te staan voor degenen van wie ik hou als me weerbaarder te voelen in de omgang met mensen die ik ingewikkeld vind. Het was een kadootje voor mezelf waar ik nog elke dag van profiteer. Bedankt voor je liefdevolle werk Shirley! ”

“Ik ben je dankbaar voor al je steun en je luisterend oor de afgelopen maanden. Mede door jou ben ik zowel fysiek als emotioneel weer goed op weg. ”