Natuurvoedingsadvies: zorg voor een gezond lichaam en een gezonde geest

Alles wat je eet en drinkt heeft invloed op je gezondheid. Met een gezond en evenwichtig voedingspatroon houd je je lichaam en geest in balans. Bij ziekte is goede voeding heel belangrijk, omdat hierdoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Met een natuurlijke eet- en leefwijze is een dieet overbodig.

Wie heeft baat bij voedingsadvies?

Wil je bewust leven en eten? Wil je je gezond en vitaal voelen? Ben je ziek en wil je ervaren wat voeding voor jou kan doen? Wil je leren de energie in voeding te gebruiken om lichaam en geest in balans te brengen en houden? Wil je eten volgens de seizoenen en je weer verbinden met je natuurlijke omgeving? Wil je ontdekken waarom je steeds zo’n behoefte hebt aan zoete, of juist hele zoute dingen? Dan kan een voedingsadvies uitkomst bieden.

Macrobiotiek als achtergrond

De achtergrond van mijn kennis over voeding komt vanuit de macrobiotiek. Macrobiotiek is gebaseerd op een duizenden jaren oude oosterse filosofie en betekent letterlijk ‘groot leven’. Het is een voedings- en gezondheidsleer gebaseerd op het yin & yang principe: alles is in beweging en bestaat uit tegenovergestelde en elkaar aanvullende krachten. Het zoeken en behouden van evenwicht is de basis van het macrobiotisch voedingspatroon.

Hoe gaat een voedingsconsult in zijn werk?

Tijdens het eerste consult zal ik kijken naar jouw huidige voedingspatroon. Ik vorm mij een beeld van jouw fysieke en emotionele gezondheid en heb aandacht voor eventuele persoonlijke omstandigheden. Aan het eind van het eerste consult zal ik je vragen gedurende 7 dagen nauwkeurig bij te houden wat je allemaal eet en drinkt.

In een vervolgconsult zullen wij dit bespreken en een eerste stap maken naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Het volgen van een natuurlijke eet- en leefwijze is een weg die je stap voor stap kunt gaan. Ik help je daarbij.

Naar behoefte kunnen er meerdere consulten volgen.

Wat kost het?

Een sessie duurt een uur en kost 85 euro.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Neem dan contact met mij op.

Shirley de Waal

Shirley de Waal

In alle verschillende therapievormen die ik aanbied, staat werken vanuit mijn hart centraal.

boom - natuurvoedingsadvies

‘De darmen van de mens kun je vergelijken met de wortels van een boom. Wanneer de wortels de juiste voeding krijgen, zit de boom vol levenskracht en is gezond. Bij slechte voeding wordt de boom ziek.’