Hoe kan Cranio-sacraal therapie je helpen bij Kanker?

Heb je de diagnose kanker gekregen? Dan worstel je waarschijnlijk met allerlei emoties en wellicht heb je ook pijnklachten. Zowel lichamelijk als psychisch kan Cranio-sacraal therapie veel voor je doen als je te horen hebt gekregen dat je kanker hebt. Het brengt je dichter bij jezelf, vermindert pijnklachten en verbetert je immuunsysteem. CST is daarmee een unieke complementaire behandelingsvorm bij kanker.

Verwarrende emoties na de diagnose kanker

Vanaf het moment van de diagnose kun je verschillende emoties voelen, zoals verbijstering, ongeloof, angst, onzekerheid, woede, agressie, schuld, verdriet en depressie. Het is een verwarrende tijd, je bent heel kwetsbaar. En juist in deze periode moet je belangrijke beslissingen nemen omtrent je behandeling. Wel of niet opereren, wel of geen chemotherapie/bestraling? Kies je voor hormoontherapie of experimentele medicatie, doe je mee aan wetenschappelijk onderzoek of kies je voor een alternatieve weg?

Beslis weloverwogen met behulp van Cranio-sacraal therapie

Wil je een weloverwogen beslissing nemen over je behandeling? Een beslissing gemaakt vanuit vertrouwen? Dan is Cranio-sacraal therapie een hele goede optie voor je. Het brengt je (weer) in contact met je lichaam. Je leert te voelen en te luisteren naar wat jouw lichaam nodig heeft. Héél belangrijk, want volgens de Amerikaanse kankerspecialist Bernie Siegel is vertrouwen hebben in de behandeling een absolute voorwaarde voor genezing.

Versterk je immuunsysteem met Cranio-sacraal therapie

Met CST kun je ook werken aan het versterken van jouw immuunsysteem. Het boek ‘Bondgenoot – autobiografie van een immuuncel” van Henk Fransen heeft mij geïnspireerd om bij kanker, door middel van Cranio-sacraal therapie, op zoek te gaan naar de wereld van de cellen en te onderzoeken waarom er cellen zijn die uit verbinding gaan. Met Cranio-sacraal therapie laat je de cellen letterlijk aan het woord…

Cranio-sacraal therapie kan pijnklachten verminderen of oplossen

Bij pijnklachten heeft CST zich bewezen bij het verminderen of oplossen hiervan. Mijn eerste ervaring met CST, bijna 20 jaar geleden, was het verminderen van pijnklachten. En waar medicatie niet hielp, bleek CST de oplossing!

Wat betekent de kanker geestelijk voor jou?

Naast de bewezen effectiviteit van Cranio-sacraal therapie op je lichaam, kan het je ook op een andere manier helpen. Met CST kun je onderzoeken wat de kanker op geestelijk – en zielsniveau voor jou betekent. Kankercellen gaan hun eigen weg; ze zijn de verbinding met de rest van het lichaam kwijt. Hoe is jouw verbinding met jezelf en de wereld om jou heen?

Verbondenheid is van groot belang in je helingsproces

De Duitse arts en chirurg Tyke-Geerd Hamer ontdekte tijdens zijn studie over psychosomatische kankertherapie dat bij alle patiënten sprake was geweest van een psycho-emotioneel conflict voordat de ziekte zich openbaarde; een conflict dat nooit echt was opgelost.

Speelt dat bij jou ook? We kunnen hierover gaan “praten” met jouw hart. Oplossen wat er nog niet is opgelost…Een hele waardevolle ontdekkingsreis! Want het gevoel van verbondenheid, van geliefd zijn en lief te hebben en je onderdeel te voelen van het grotere geheel is zó belangrijk voor jouw helingsproces!

Kun je jezelf van kanker genezen?

Lothar Hirneise deed diepgaand onderzoek naar waarom en hoe mensen zichzelf van kanker genezen. Zijn conclusie is dat iedereen een antwoord kan vinden op kanker, maar eigenwijsheid is een essentiële voorwaarde. Verder zijn er drie succesvolle ingrediënten nodig voor een succesvolle therapie: grondig ontgiften, aanpassing van het voedingspatroon en mentaal, geestelijk en spiritueel werk.

Al deze benaderingen bleken voor mij van onschatbare waarde. Nu zet ik ze in om andere mensen met kanker te helpen. Via Cranio-sacraal therapie help ik je graag om de verbinding met jezelf en met de wereld om je heen weer te ontdekken en het licht in jou weer te laten schijnen..

Wil je precies weten wat Cranio-sacraal therapie voor jou kan doen? Neem dan contact met me op.